A kezdet és a vég: Sumer szent kurtizánjaitól az Egyesült Államokig PDF Nyomtatás
Történelem
2013. szeptember 01. vasárnap, 10:38

Hallott már a Tisztelt Olvasó arról, hogy évente egyszer az USA-ban egy Bohemian Grove nevü erdöben összejönnek a világ leghatalmasabbjai - elnökök, ex-elnökök, szenátorok, kongresszusi képviselök, legfelsöbb bírák, multinacionális cégek vezetöi - s egy tizenvalahány méter magas köbagoly elött tellegve félmeztelenül tüzáldoznak, s különbözö szexuális perverzióknak hódolnak? Eme gyönyörü hagyományt, mely túlélt a végsö idökig, még az emberi civilizáció kezdetekor, az ókori Sumerben alapozta meg egy Ishtar nevü „istennö-hölgyike“, ki valószínüleg bolygónk elsö nagy extraterresztriális kurtizánja volt.

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ishtar

 

„Kultusza magába foglalta a „szakrális prostitúciót“. Uruk nevezetü városa mint a „szent kurvák“ (csak fordítom a wikipédiát – szerzö megj.) városa volt ismert, maga Ishtar pedig mint az „istenek kurtizánja“.

Her cult may have involved sacred prostitution.[4] Guirand referred to her holy city Uruk as the "town of the sacred courtesans" and to her as the "courtesan of the gods".[2]

 

Balról: Ishtar ábrázolása az ókori Sumerben (lásd a lábánál a baglyokat)

Jobbról: a Bohemian Grove sátánista szertartásain most a 21. században imádott több méteres köbagoly

 

 

A kánaánita mitológiában ez a „hölgyike“ mint Astarót volt ismert (lásd. http://en.wikipedia.org/wiki/Ashteroth ), s ezen a néven van említve a Károli Bibliában is.

 

Bírák könyve, 2:13

 

"És elhagyták az Urat, és szolgáltak Baálnak és Astarótnak."

 

Baál nem más mint a Sátán (lásd. A katolikus és más vallások (sötét) babiloni titkaiból – 2. rész) , ebböl is világos, hogy az „istennö“ nem az „Urat“, vagyis a jahvista ET tábort szolgálta, hanem a pogány-sátánista oldalt.

 

A Bohemian Grove sátánista szertartásairól készült kevés videók egyike:

 

 

Hogy a világelit a legnagyobb titokban mind a mai napig ilyen „istenségeket“ imád, az szerintem bizonyítéka annak, hogy az emberi civilizációt valóban ezek a fehérbörü-világosszemü humanoid ET „istenek“ hozták létre. Az alábbi fotó a wikipédiából származik, rajta Ronald Reagan és Richard Nixon késöbbi amerikai elnökök a Bohemian Grove egy 1967-es összejövetelén:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove

 

 

Amiröl a nyilvánosság még mindig nem sokat tud, az az, hogy ezek az emberek nemcsak a köbagoly elött szoknak tüzáldozni, hanem néha máshol is.... a nyilvánosság ezeket általában mint „véletlen“, több halálos áldozatot követelö tüzeseteket ismeri. Legutóbb most 2013 tavaszán történt ilyen Texasban, közel egy Waco nevezetü kisvároshoz és a Bush család birtokához.

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/04/18/06/robbanas_egy_texasi.aspx

 

 

A kellemetlen igazság az, hogy a földi ember mindig is jobban vonzódott a sötétséghez, a pozitívabb jahvista ET frakció által kínált „angyalibb“ lét és spirituálisabb, guruszerübb kormányzási forma sohasem talált a Földön táptalajra, mindig is a drákói törvényekre, kegyetlen büntetésekre és megtorlásokra alapozó tirannia volt a domináns.

 

Hamvas Béla „Scienta Sacra“ könyvéböl idézve:

 

(i.e. 600 körül volt amikor az aldebarani teretöink pozitívabb „félistenei“ és „istenei“ elhagyták a Földet és a kormányzást a földi ember uralkodóira hagyták)

 

"Időszámításunk előtt a hatszázadik év körül Kínától Itáliáig a változást egyértelműen úgy ítélték meg, hogy az emberi történet a sötét korszak végső szakaszába lépett. A lét elveszett; ami maradt, csak az élet. Az egész valóság kettészakadt; a teljes nyíltság lezárult; a nagy összefüggések megszakadtak. Egészen rövid néhány év alatt elképzelhetetlen megvakulás és elbutulás következett el. Hérakleitosz haragra lobban, kesereg és dühöng a „tisztátalanok” ellen, akik vérrel mocskolják be magukat és vérrel akarnak megmosdani; akik, mint a disznók, a sárnak örülnek; akik, mint a szamarak, inkább választják a szecskát, mint az aranyat. – Püthagorasz felkiált: „A boldogtalanok! Nem látják és nem értik, hogy a jó közvetlen mellettük van! Kevesen tudják, hogy szerencsétlenségüktől miként szabaduljanak! Mint otromba gombócok gurulnak ide-oda, és örökké számtalan bajjal ütköznek. Születésüktől fogva végzetes zavar üldözi őket mindenütt, hajtja őket fel-alá, és senki sem érti”.

 

A földi ember „elitjei“ ettöl kezdve a sátánizmusnak hódoltak, s ez nincs különben jelenleg az USA esetében se. Olyannyira mélyen bele van fonódva a jelenlegi civilizációs létformánkba a teremtöink sátánista ET-frakciója által kínált perverz rosszlét, hogy az emberek már mint „normálra“ tekintenek rá, mivel mást nem is nagyon láttak, nem is nagyon tudnak elképzelni, már évszázadok óta.

 

Az Emberiség származása 2. rész-ben az „elveszett“ ös-zsidó törzsekig mentem vissza, melyek közül a dán törzs már nem a jahvista hanem mindigis a sátánista elohim frakcióhoz tartozott hüséggel („fekete bárányok“). A dán törzsböl lettek késöbb a spártaiak, majd a francia Meroving királyok, majd még késöbb a Meroving származású európai uralkodócsaládok mint a Windsorok, Habsburgok, holland királyi család stb. De a vonal itt nem szakad meg.

 

A bibliotecapleyades.net-en található írás szerint:

 

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_mannequin03a.htm

 

„A mai Franciaország területéröl a dán törzshöz tartozó sátánista genetikai zsidók tovább vándoroltak Írországba, Skóciába majd az USA-ba is. Írországban ‘Tuatha De Danann’ néven voltak ismertek. Titokban mindig is az Ishtar nevü bukott angyalt imádták.“ (vagyis a mi „hölgyikénket“ Astarótot – szerzö megj.)

...

A sas, a bagoly és a kígyó a fö jelképeik.

...

A USA valamint az amerikai NSA címerében található sas nem más mint a sátánista dán törzs szimbóluma.

 

S itt jegyezném meg, hogy a Habsburg címerben található sas se volt más mint a dán törzs szimbóluma!

 

Nemrég találtam a BBC weboldalán egy megmosolyogtató írást:

 

A görögök akik az ösi isteneiket imádják

(The Greeks who worship the ancient gods)

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-22972610

 

A nyilatkozó azonnal kikéri magának, hogy ök:

 

„...nem veszélyesek és sohasem voltak se pogányok se sátánisták

„... that we are not dangerous and we are not pagans and Satanists," he says.“

 

Ugyanakkor közli, hogy a „Hellének visszatérése“ nevü mozgalmukat egy Triphon Olympos nevü filozófus professzor alakította meg 1996-ban (kódolt 666 !!!!)

 

Hozzászólások (11)Add Comment
...
Írta: egy vendég, szeptember 10, 2013
A "Sumer szent kurtizánjai" pontosítást igényel :
Azt a bizonyos folyamközt k é t nép lakta és felváltva adták a kormányzatot:
a ragozó nyelvű, korábban érkező sumérok ( a szkíták és a magyarok elődei ) és a - későbbi betolakodó - szemita eredetű akkádok.
A sumér kormányzat alatt a templomokban szűz papnők szolgáltak, egészen addig amíg a szemita akkádok át nem vették a hatalmat és akik a "szűz papnőket" kurtizánokká változtatták át. smilies/shocked.gif
...
Írta: egy vendég, szeptember 11, 2013
A szűz papnők fogadták rendszerességgel a "vendégeket", innen a STAR szó eredeztetése is!
...
Írta: egy vendég, április 14, 2015
Igen, ott vannak a baglyok is, de az istennő oroszlán alapokon áll!!!
...
Írta: nem_programozhato, április 15, 2015
Igen, ott vannak a baglyok is, de az istennő oroszlán alapokon áll!!!


Így van, s az az oroszlán ugyanaz mint amit az oroszlánszobrok fent a budai várban is valójában jelképeznek: a babiloni háttérhatalmat smilies/smiley.gif

Szphinxek, obeliszkek és az illuminátus-sátánista Habsburg dinasztia

Mi a szphinx?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szphinx
"A Szphinx (görögül „fojtogató”) a görög mitológia oroszlántestű, emberfejű, szárnyas lénye. Eredete az ókori Egyiptomra nyúlik vissza, ahol oroszlántestű, madár-, kos- vagy emberfejű lény."

Valójában az eredete jóval korábbra, Babilonba (vagy még ettöl is korábbra) nyúlik vissza.

Az oroszlánok Ishtar-Ashtarót-"Lilike" lábánál ugyanazok mint az egyiptomi szfinxek oroszlánfigurái:

Sokan nem akarják nagyon tudomásul venni, hogy a Habsburgok is sátánista-illuminátusok voltak, pedig például a Mária Teréziát ábrázoló szfinx szobor a kelet-ausztriai Schlosshof kastélyban (lásd lentebb) ugyanazt az oroszlán-szimbolikát tartalmazza, mint amit az egyiptomi szfinx szobrok is, és ahogy oroszlánok láthatóak Ishtar-Astarót lábánál is!!

...
Írta: nem_programozhato, április 15, 2015

Az elpogányosított kereszténység (melytöl tulajdonképpen még az iszlám is „istenibb“)

És igen, Ishtar az a bizonyos „asszony“, az allegorikus „nagy babiloni szajha“ is (http://en.wikipedia.org/wiki/Whore_of_Babylon), akiröl a Jelenések könyvének 17. fejezetében is szólnak a végsö idökre vonatkozó próféciák!

Ishtar-Szemiramisz jelenkori fö „megtestesítöje“ pedig a pápa.


Jelenések, 17. fejezet:
4 "Öltözött vala pedig az asszony bíborba (vagyis sötétlilába – szerzö megj.) és skarlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával"

Az arany pohár a tobzódást, részegséget jelképezö szimbólum, s Jeremiás könyvében, a Babilon elleni jövendölésekben van még említve a bibliai Ószövetségben:

http://biblia.hit.hu/bible/21/JER/51/7#v7

Jeremiás 51:7
"Arany pohár volt Babilon az Úr kezében, amely megrészegíté ez egész földet; nemzetek ittak az ő borából, azért bolondultak meg a nemzetek."
...
Írta: nem_programozhato, augusztus 24, 2015

Zsoltárok könyve 106
http://biblia.hit.hu/bible/21/PS/106/37#v37

35
Sőt összeelegyedtek a pogányokkal, és eltanulták cselekedeteiket.
36
És tisztelték azoknak bálványait, és tőrré levének azok reájok.
37
És feláldozák fiaikat és leányaikat az ördögöknek,
38
És ártatlan vért ontának: fiaik és leányaik vérét, akiket Kanaán bálványainak áldoztak, és megfertőzteték a föld öldökléssel.
39
És tisztátalanokká lőnek cselekedeteikben, és paráznákká tetteikben.
...
Írta: nem_programozhato, augusztus 24, 2015

Mózes III. 17
http://biblia.hit.hu/bible/21/LEV/17/7#v77

7
És ne áldozzák többé véres áldozataikat az ördögöknek, akikkel ők paráználkodnak. Örökkévaló rendtartás legyen ez nékik nemzetségről nemzetségre.Mózes V. 32
http://biblia.hit.hu/bible/21/DEU/32/17#v17

16
Idegen istenekkel ingerelték, útálatosságokkal bosszantották.
17
Ördögöknek áldoztak, nem Istennek; isteneknek, akiket nem ismertek; újaknak, akik csak most támadtak, akiket nem rettegtek a ti atyáitok.
...
Írta: egy vendég, december 28, 2016
666= 6 proton 6 neutron 6 elektron= az atom felépitése...ebben mi a sátán?
NEM valóban nem látom.
Ha a fizikai test atomi felépitése ez valójában a lélek közlekedő eszköze! Jézus is mondja ez az Atya temploma ebben befeléfordulva kell imádkozni!
DE templomnak nevezi akkor is mikor félreértik a mondását hogy én ezt a templomot lerombolom és 3 nap alatt ujjáépitem. Naja nem magyarázta meg fényből!
...
Írta: egy vendég, május 26, 2019
Az USA beli Capitolium tetején álló Szemiramisz szoborról és a babiloni vallásról és a mindenhonnan visszaköszönő MESTERSÉGES piramisokról és a piramisban a mindent látó szemről...ami az Ősi természetazonos hit megROntása...

Sándor Csaba Kiss:

Az ősi nép, aki tanulta és építette a természetet annak gyökere messze ér (bizonyítottan kb 30000 év). Ennek az ősi népnek nyelv elemeit használjuk túlnyomó részben ma is mi magyarok!Hitét és kultúráját osztotta, tanította. Amit a tudomány most Sumirnak (zsidók sineárnak) hívnak, maguk írják le,hogy az ott talált nagy tudású néptől tanultak mindent. Ők voltak a Szabírok(Sappir..Subar...Subartu stb) Árpád unokái büszkén vallották leszármazottainak magukat. A megjelenő sötétbőrű szemita nomádok(akiket ma sumírnak neveznek tudományos berkekben) furcsa mód hálálták meg a tanítást. Leigázták, elűzték őket. A maradékot beolvasztották, a nagyobb részük(akiket elűztek) létrehozták a virágzó termékeny félhold... Elám földjét. A Kusita hódítók leghírhedtebb alakja Nimród volt és a párja, az erkölcstelen Szemiramisz. Nimród kegyetlen erőszakos volt akárcsak a párja. Uralmuk alá hajtottak mindenkit. Az ősi nép(Szubartu) hitvilága alapján akarták igazolni „isteni” mivoltukat.Mivel az ősi Subartu...Szabír nép a Napban tisztelte az EGYet ezért Nimród nap atyának, Szemiramisz az ég királynőjének neveztette magát. Nimród és Szemiramisz, a Szabírok örökölt hitével illetve Tudásával szemben...vagyis annak alapjaira építkezve titkos tant alapítottak. A titkos tan korrupt babiloni rendszerének bevezetését és elterjesztését az ún. papokra bízták.Ők voltak az új rend - különösen a vallási ismeretek - egyedüli letéteményesei és irányítói. Csak ők voltak az igazi hagyomány birtokában, amellyel az írásokat és jelképeket meg lehetett magyarázni, továbbá a Tudás minden területén nekik volt igazán mély ismeretük. A Tudás eme titkát csak azokkal osztották meg, akik felvétették magukat a misztériumokba, vagyis akiket annyira előkészítettek, hogy képesek voltak megvédelmezni ennek az ördögi rendszernek az érdekeit. A rendszer és a papok iránti vak és föltétlen engedelmesség nélkül senki sem szerezhetett tudomást a szabaduláshoz... „megváltáshoz” szükséges tanításról. Így ahol csak a babiloni rendszer elterjedt (és ez az évezredek folyamán, az egész világon végbement), a nép szorosan kötődött a papokhoz. A babiloni misztériumok jelképe egy aranypohár volt. A Jelenésekben (17. fejezet) szereplő asszony képe, kezében az aranypohárral, a parázna Szemiramiszra vezethető vissza, hiszen őt ábrázolták így, mint nagy tanítómestert, aranypohárral a kezében. Aki meg akarta ismerni a misztériumokat, annak innia kellett e pohárból. A babilóniaiaknak az egy istene három személyt ábrázolt. Az egység tanításának szimbólumaként - amint Layard Babilon és Ninive című művében rámutat - az egyenlő oldalú háromszöget használták fel, amit, mint sok minden mást, a római egyház is átvett. Ez a rajz a következőképpen ábrázolja a háromságot: Egy idős embert, akinek csak feje és törzse van, őt egy kör veszi körül, s a férfi hátán két szárny látható. A kör Káldeában a nullát, továbbá a magot jelenti. A kép tehát a következőt ábrázolja: az idős férfi feje az atyaisten, a kör a magot, vagyis a fiúistent, a madárszárnyak (galamb) pedig a szent szellem... istent jelképezik. Ez az isten káromló mód maradt fenn a Szentháromság képi ábrázolásában és ennek imádásában, amit Izráel később átvett. A babiloni háromságban nagyon hamar változás állt be. A babilóniaiak az idők folyamán egy istenanyát imádtak fiával, vagyis karjában a gyermekkel, akiket képeken és szobrokon mindenütt ábrázoltak. Hogyan állhatott be ekkora változás? Korábban megállapítottuk, hogy Szemiramisz 42 évvel élte túl férjét, Nimródot. A hagyomány szerint erőszakos halállal halt meg. A kaldeusok lélektana szerint Nimród egy fiú személyében jelent meg újra, aki természetfölötti módon született, mégpedig felesége, Szemiramisz által. Szemiramiszt, a nagy paráznát is istenként tisztelték halála után. Minden hatalmát istenné nyilvánított fiától kapta, vagyis ugyanarra a fokra emelték, mint amelyen emberré lett s istenként tisztelt fia volt. Így történhetett, hogy a babilóniaiak a köznép vallásában általában egy anyaistenséget imádtak, és egy fiút, akit képeken és szobrokon anyja karjában ülő gyermekként ábrázoltak. Az anya és gyermek imádata Babilonból kiindulva az egész földön elterjedt. Egyiptomban az anyát és gyermekét Ízisz és Ozirisz néven tisztelték, Indiában (még ma is) Izi és Iszvara néven, Ázsiában Kibele és Deoiusz néven, a pogány Rómában pedig Fortuna és Jupiterpuer (Jupiter-fiú) volt a neve, míg Görögországban Cerasz, a nagy anya keblén fiával, vagy mint Irene, a béke istennője fiával, Plutusszal. A jezsuita misszionáriusok (Le Pére Lafitan: Les moeurs des sauvages amériquains ) még Tibetben, Kínában és Japánban is meglepetéssel látták a Madonnát a gyermekkel. Kínában Sing Moo szent anyát a gyermekkel együtt glóriával ábrázolják. Nimród és Szemiramisz idejében a nép körében ismert volt a patriarchális hit, amely többek között a következő ígéretet tartalmazta: Ellenségeskedést támasztok közted és az asszony közt, a te utódod és az ó utódja közt: ő(a férfi) a fejedet tapossa, te meg a sarkát mardosod . Amikor az istennővé nyilvánított Szemiramiszt, mint a gyermekét karjában tartó égi anyát, vagy az ég királynőjét imádták, a világnak a megígért utódot adó asszonynak tekintették. Így alakult át Szemiramisz alig észrevehető, ugyanakkor azonban az őshitet káromló módon az isteni ígéret szerinti asszonnyá. Diodórusz elmondja, hogy a babiloni Belosz templomában három kép állt, amelyek Babilon nagy istenségeit ábrázolták. Az egyik egy asszonyt ábrázolt, aki egy kígyó fejét tartotta kezében. A régi görögök is ismerték ezt a képet. Artemisz istennőt (a görög Szemiramiszt), egyik kezében kígyót tartva ábrázolták, amelynek nem volt feje. - Később, amikor a történelmi babiloni Szemiramisz alakja egyre inkább homályba borult, alma mater -nek, szűzanyának nevezték. Az alma (szűz) kifejezést Ézsaiás prófétánál találhatjuk meg. Ezt a Babilonba elhurcolt zsidók magukkal vitték a száműzetésbe, s amelyet a bálványimádók a gyermekét karjában tartó Szemiramiszra értelmeztek. Babilonban az istenanyának még Szakku vagy Szakta, azaz a szentség címe is volt. Így kapta a nagy indiai istennő, akié volt Isten minden hatalma – a Szakti nevet, ahogyan még ma is hívják (Kennedy és Moor). Az Ég Királynőjét tekintették a központnak, akiben nemcsak minden hatalom, hanem minden kegyelem és jóság is lakozik. Amikor Szemiramisz meghalt és istenné nyilvánították, galambbá is változott, és D'Juné vagy Galamb néven lett ismertté. Ebben az alakban imádták Babilonban. A galambot általában olajággal a csőrében ábrázolták. Az ág az istenné emelt fiút jelképezte. Ha vesszük magunknak a fáradságot, hogy a katolikus egyház bizonyos dogmái (hittételek, tantételek) és intézményrendszerei eredetének utánanézzünk, mélyen megrendülünk ama tény miatt, hogy mennyire megnyilvánul bennük Babilon. A rózsafüzér sem a római egyház találmánya, s őt, nagyon régi, hiszen már Krisztus előtt szinte valamennyi pogány nemzet ismerte. A régi mexikóiak szent eszközként használták. A hindusztáni brahmanok szintén ismerték, és a hinduk szent könyvei ismételten hivatkoznak a rózsafüzérre. Tibetben és a buddhizmus több millió követőjénél szintén megtalálható.
...
Írta: egy vendég, május 26, 2019
Folyt.köv :
Görögország ázsiai területein is használták, ahogyan az efézusi artemisz istennő képe világosan mutatja. Róma tehát a rózsafüzért a pogányoktól babiloni vallási örökségként vette át. A szent szív eredete is Babilonban keresendő, ahogyan Egyiptom is, amely átvette Babilon rendszerét, világosan mutatja. A szív Ozirisz (Nimród) isten egyik szent jelképe volt, amikor újra megszületett. Ekkor Harpokratesz-ként, azaz isteni gyermekként jelent meg anyja, Izisz karjában. Ezt az istengyermeket gyakran ábrázolták kezében egy szívvel, vagyis egy szív alakú gyümölccsel, a perszeával. A római katolikus egyházban nagy teret kap az ereklyék tisztelete. Bárhol szenteljenek is fel egy templomot vagy kápolnát, az épületet egy ereklye avatja szentté. Sokatmondó az a tény is, hogy a római egyház feje Pontifex Maximus-nak, azaz főpapnak nevezi magát. Ez a megkérdőjelezhető cím önmagában még nem lenne feltűnő, ha nem ismernénk az eredetét. Amikor Attalosz, Pergamosz papja és királya Kr. e. 133-ban meghalt, a babiloni papság vezetését Rómára hagyományozta. Amikor az etruszkok Lydiából (Pergamosz vidéke) Itáliába jöttek, a babiloni vallást is magukkal hozták szertartásaival együtt. Egy pontifex-et neveztek ki, aki a papság feje volt. Később a rómaiak ezt a pontifexet polgári uralkodójuknak ismerték el. Julius Caesar az etruszkok rendje szerint Kr. e. 74-ben pontifex lett. Kr. e. 63-ban pedig babiloni rendtartás szerinti pontifex maximus. Ezzel örökölte Attalosz, Pergamosz pontifexének jogait és címeit, aki Rómát tette meg örökösének. Így lett az első római császár a babiloni papság feje, és Róma Babilon utódja. A római császárok egészen Kr. u. 376-ig gyakorolták a pontifex maximus hivatalát, amikor is Gratianus császár keresztyén okokból visszautasította ezt a címet. Ezután a római egyház püspökét, Damasust választották erre a tisztségre. Tizenkét évig volt püspök. Kr. u. 378-ban így lett a római egyház uralkodója a babiloni rendtartás szerinti egyházfő. Ezzel a Sátán Rómát és Babilont egy rendszerben egyesítette! Ne csodálkozzunk tehát, ha a római egyház 85-90 %-ban a babiloni misztériumok elemeibál áll. Aki nyitott szemmel jár a világban, láthatja, milyen nagy a babiloni istenné nyilvánított Szemiramisz befolyása. Ennek a rettenetes befolyásnak a protestáns egyházak is nagymértékben engedtek, sőt még a hívek is leróják adójukat a nagy Babilonnak anélkül, hogy sejtenék azt.
Nimródról: A Talmudot itt csupán érintőlegesen említem, ugyanis nem nyújt a fentieknél bővebb információt Nimródról, és valójában elködösíti a lényeget. Egy rendkívül fontos talmudi értelmezést azonban mindenképpen ki kell emelni. A talmudi "bölcsek" minden olyan történelmi személyt, aki a rabbinikus judaizmus szemszögéből károsnak minősült a zsidóságra nézve, szimbolikusan Nimród fiaként, utódaként jelölnek meg. Így Nimród utódaként van elkönyvelve Ézsau, Jákob fivére, Nebukaddnezár, Babilon királya, de még Jézus is. Ugyanígy Nimróddal, illetve Ézsauval azonosították a római birodalmat, sőt Attilát a Hunok vezérét is. Ezt természetesen allegorikusan kell értelmezni:Hogy Kushita volt-e Ézsau? [Így mondatik] hiszen ő ugyanúgy viselkedett, mint Nimród. Ezért van megírva: Mint Nimród, a hatalmas vadász az Úr előtt (10:9): Nem e nagy vadászként van említve? Nem az van megírva, hogy Nimród [a nagy vadász], hanem mint Nimród; és ahogyan az egyik szavaival vitte csapdába a népet, úgy a másik is [Ézsau, illetve Róma] szavaival vitte csapdába a népet, mondván; '[Igaz, hogy] nem loptál [de mond meg nekünk] ki volt a tettestársad a lopásban; nem gyilkoltál, de ki volt tettestársad a gyilkolásban." (Midrash Rabbah - Bereishit 37:2)A talmud izmusban tehát ilyen átvitt értelemben bárkit Nimródnak nevezhetnek, aki a szélsőséges judaizmus sajátos szemszögéből nézve kiérdemli ezt a nevet, még ha az illető nyilvánvalóan nem is lehet Nimród genetikai leszármazottja.
A 11. fejezet pedig rámutat arra, hogy a nemzetek szétszóratása után Nimród ugyan továbbra is Sinár földjének királya maradt, de ereje alaposan megtört és ekkor inkább már csak egyféle hadúr volt, akit a torony elpusztítása után már Amfrafel (Ampraphel, Szeptuagintában: Αμαρφαλ azaz Amar-phal)-ként neveztek:
Jásher 11:1 És Nimród, Kus fia még mindig Sinár földjén élt, ott lakott és uralkodott és városokat épített Sinár földjén [Bábel, Erek, Ekhed és Kalna, (11:2-4 versek)] . Jásher 11:5-6 5 És amikor Nimród felépítette ezeket a városokat Sinár földjén, a megmaradt népét beköltöztette azokba, hercegeit és hatalmasait, akik megmaradtak birodalmában. Nimród maga Bábelben lakozott, s ott megújította uralmát megmaradt alattvalói fölött, és biztonságban uralta őket, Nimród alattvalói és nemesei pedig Amfráfelnek nevezték őt, mondván, hogy a toronynál általa [miatta] estek alá a nemesei és az emberei. Nimród azonban mindezek ellenére sem tért meg , “gonoszságban élt továbbra is, gonoszságot tanítva az emberek fiainak" (11:7). Egyetlen fia, Mardon még nálánál is gonoszabb volt, ami a következő szállóigét szülte: "A gonosztól gonosz ered" (11:smilies/cool.gif. Ez a fia később a királyok harcaiban pusztult el (utód nélkül, ami azt jelenti, hogy nem létezik Nimródi nemzetség). Jásher 11:10 És Kedorloamer, Élám királya elhagyta Khám gyermekeinek nemzetségeit, és harcolt ellenük, és diadalmaskodott fölöttük, és felvonult a síkság öt városa ellen, harcot indított ellenük és győzedelmeskedett fölöttük, s azok mind az ő uralma alá kerültek. Az egykor dicsőséges Nimród innentől már a puszta létéért küzdött, a körülötte felemelkedő nemzetek összeütközéseiben már csupán az egyik oldalt szolgáló vazallus királyként uralkodhatott Amfráfel néven.
Hamis Babilóniai program a Magyarság tudatba oltott Nimródi vonal, amit Római Vatikán tartott és tart életben ma is. Az ősiség megértéséhez vissza kel menni az ismert gyökerekhez, de ehhez mentesíteni kel MAGunkat a „babilóniai” hatás minden kellékétől és eszközétől. Jelenlegi világunk e hatás alatt szenved megtagadva teremtésének lényegét.
Forrásanyag: A Biblia és bibliai vonatkozású irodalom Nimródja, Szefer Hajasher – Az igazak könyve, Liber antiquitatum biblicarum, Josephus Flavius, Targumok, Talmud, Szalamiszi Epiphanus Panarion, Kremer Sumer agyagtáblák, David M. Rohl brit egyiptológus, az Institute for the Study of Interdisciplinary Sciences (ISIS) volt igazgatója, Az 1756-ból származó ún. "Thistle" szabadkőműves kézirat Nimródot nevezi meg a társaság alapító őseként
...
Írta: egy vendég, december 11, 2019
ennyi badarságot..

Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

busy