Orosz hadihajók az ausztrál partoknál PDF Nyomtatás
Külföld
2014. november 15. szombat, 14:45

A napokban több médium is lehozta a szokatlan hírt, miszerint orosz hadihajók jelentek meg az ausztrál partoknál. Az ausztráliai Brisbane-ban tartják a legújabb G20-as csúcsértekezletet, melyen Putin a kíséretével is jelen van.

Orosz hadihajók jelentek meg az ausztrál partoknál

http://mno.hu/kulfold/orosz-hadihajok-jelentek-meg-az-ausztral-partoknal-1258101

"Az orosz csendes-óceáni flotta négy hadihajója cirkál Ausztrália partjainál a G20 csoport küszöbön álló brisbane-i csúcsértekezlete előtt, és bár mozgásuk a canberrai védelmi minisztérium szerint nem ütközik a nemzetközi jogba, megjelenésük mégis nagy visszhangot váltott ki."

 

Az oroszok lépését az váltotta ki, hogy az orosz hírszerzés olyan információkat kapott, miszerint az amerikai haditengerészet a malajziai MH370-es gép mintájára, mely valójában az indiai óceáni Diego Garcia amerikai katonai támaszpontra lett eltérítve távirányítással, most az orosz elnöki gép elektronikus-távirányításos eltérítésére, és megsemmisítésére készül ugyanabban az indiai-óceáni térségben, melyben távirányítással eltérítette a malajziai MH370-est is. Az ausztrál partoknál megjelent orosz hadihajók a legmodernebb, elektronikus támadást kivédeni, és a támadó hajókat paralizálni képes elektronikával vannak felszerelve.

 

Azokkal a technológiákkal, melyekkel még idén áprilisban egy lövés eldördülése nélkül képesek voltak paralizálni a Fekete-tengeren - eröfitogtatás céljából - megjelent USS Donald Cook amerikai hadihajót. Az esetröl az orosz sajtó akkor a következöképp számolt be:

 

http://in.rbth.com/economics/2014/05/15/russia_surges_ahead_in_radio-electronic_warfare_35247.html

"Egy bombákkal nem felszerelt, mindössze a szárnyai alatt egy "elektronikus dobozzal", egy orosz SZU-24-es taktikai bombázó megközelítette a Donald Cook-ot, majd képes volt távirányítással kikapcsolni annak radarját, és "lehekkelni" a hajó elektronikus berendezéseit (az AEGIS rendszert), és ezzel totálisan paralizálni a hajót. Az SZU-24-es ezután rakétatámadást utánozva 12-szer elkörözött a paralizált amerikai hadihajó felett, totálisan megszégyenítve az amerikai haditengerészetet."

 

Hogy az eset "valóban megtörténhetett", azt most az amerikai katonai hírszerzés, a DIA ügynökei által szerkesztett veteranstoday.com oldal is elismerte:

 

AEGIS Fail in Black SEA, Ruskies Burn Down USS Donald “Duck” http://www.veteranstoday.com/2014/11/13/aegis-fail-in-black-sea-ruskies-burn-down-uss-donald-duck/

 

Az amerikai haditengerészet hajói most pánikszerüen elmenekültek az ausztrál partoktól az orosz hadihajók megjelenése után.

 

S végül hadd térjek vissza még erre a 2013-as, a szíriai konfliktus idején történt "rejtélyes esetre" is:

 

2013. szeptember 3:

Izrael rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren

http://nol.hu/kulfold/izrael_raketakiserletet_hajtott_vegre_a_foldkozi-tengeren-1410489

"Izrael kedden az USA-val együttműködve rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren, hogy kipróbáljon egy amerikaiak által finanszírozott rakétavédelmi rendszert - közölte az izraeli védelmi minisztérium.

... Az izraeli bejelentés magyarázatot adhat a RIA orosz hírügynökség két ballisztikus rakéta kilövéséről szóló korábbi jelentésére. Korábban mind a NATO, mind az amerikai, izraeli, német, francia és brit védelmi minisztérium úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása ballisztikus rakéták kilövéséről a Földközi-tenger medencéjében."


A következöket írtam akkor ebbe a hozzászólásba:

Valójában két ballisztikus rakéta lett kilöve teljesen élesben, Szíria irányába, melyek viszont le lettek löve, még mielött célba értek volna. Két verzió létezik afelöl, hogy mi történt:

1. A Navy intel kiszivárogtató-oldal szerint egy izraeli tengeralattjáró lötte ki öket azzal a célzattal, hogy lángra lobbantsa a helyzetet, majd az amerikai haditengerészet lötte le öket, még mielött célba értek volna.

2. Más források viszont arról tudósítanak, hogy az amerikai haditengerészet lötte ki öket, azt tesztelve, mire képesek a Szíriába és annak partvidékének a védelmére telepített S-350E Vityaz orosz légvédelmi rendszerek, majd az orosz légvédelmi rendszer lötte le öket. Amennyiben a lelövés nem sikerült volna az oroszoknak, úgy Obamának nagyon erös nyomásgyakorló eszköz lett volna a kezében a szentpétervári G20-as találkozón az oroszokkal szemben. Ezt a verziót a libanoni Al-Manar napilap szellöztette meg (de amúgy lehet Mosszad dezinfo is):

Truth of US-Russia Confrontation

Aggression was over the Moment those Two Missiles were Fired http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=110043&cid=31&fromval=1&frid=31&seccatid=71&s1=1

Hogy melyik verzió igaz, fogalmam sincs, ha még kiszivárog valami, még utólag jelezni fogom.

/nem_progr

 

A 2-es válasz a helyes. Az ONI weboldal bár gyakran igazat ír, ebben az esetben viszont - a megszégyenülést elkerülendö - szándékosan dezinformált, nehogy kiszivárogjon, az "elsö számú katonai nagyhatalom", az USA és a NATO lényegében csúfos vereséget szenvedett Szíriában. A kilött amerikai balisztikus rakétákat a Szíriába telepített orosz légvédelmi rendszerek - az amerikaiakat teljesen sokkolva - minden probléma nélkül megsemmisítették. Az oroszok ezután beélesítették az atomrakétáikat a Földközi tengeren állomásozó NATO haderöre, mely ezután fejvesztve menekülni volt kénytelen a térségböl. Szíria "megdemokratizálása" ezután elmaradt.

 

Hozzászólások (6)Add Comment
...
Írta: nem_programozhato, november 15, 2014
G20-csúcs: lerövidíti brisbane-i programját Putyin
http://www.atv.hu/belfold/2014...mir-putyin

"Lerövidíti brisbane-i programját Vlagyimir Putyin, és várhatóan már nem vesz részt a G20 csoport ausztráliai csúcsértekezletének vasárnapi munkaülésén - jelentették orosz forrásokra hivatkozva hírügynökségek."
...
Írta: egy vendég, november 24, 2014
Donald Cook lerágott csont már drága barátom...szerintem ez az új elektronikai rendszer képes a rakétákat nemcsak eltéríteni, de visszaküldeni a "feladó"-nak is...
...
Írta: egy vendég, november 24, 2014
ez az új elektronikai rendszer képes a rakétákat nemcsak eltéríteni, de visszaküldeni a "feladó"-nak is...
smilies/grin.gif Lenne nagy anyázás.smilies/grin.gif
...
Írta: egy vendég, december 05, 2014
smilies/cheesy.gif.ha olyan gyenge lenne oroszország ahogy a nyugati média ezt sujkolja,....már George W Bush-nak hívnák az orosz miniszter elnököt.remélem igy lesz!de nem füzök hozzá túl nagy reményt.
...
Írta: egy vendég, február 26, 2015
2013. szeptember 3:

Izrael rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren

http://nol.hu/kulfold/izrael_raketakiserletet_hajtott_vegre_a_foldkozi-tengeren-1410489
AMI a rakéták kilovési helyét illeti izraelre csak ráeroszakolták hogy válalják el mert még nagyobb szégyen lett volna ha kideru az igazság-ugyannis a két rakétát a spanyolországi NATO támaszpontról lotték ki-és ha ez kiderul ez a nátónak az eggyik legnagyobb szégyene lett volna azért kenték rá NETANJAHURA .A tobbi azért tortént ahogy levan ŕva egy nagyonn durva játék kezdete lett volna. pillatnyilag nem találtam meg az archívombann a forrást de így tortént
...
Írta: egy vendég, július 19, 2015
Nem tudni mi volt!

Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

busy