Az olajár szaúdiak általi földbe döngölése kishíján (világ)háborút okozott PDF Nyomtatás
Külföld
2015. március 09. hétfő, 14:50

Az olajár drasztikus zuhanása mögött az elmúlt hónapokban a szaúdiak álltak, akik szándékosan „elárasztották“ a világ piacait olcsó köolajjal. Mindezt az amerikai neokonzervatívok megrendelésére tették azzal a céllal, hogy így kényszerítsék térdre az orosz gazdaságot, melynek fö exportterméke a köolaj. Mígnem az oroszok kishíján megtámadták ballisztikus rakétákkal Szaúd-Arábiát és Norvégiát, most január végén...

 

Ha megvizsgáljuk az olaj árának alakulását az alábbi diagramon, azon jól látszik, hogy január végén a zuhanás megállt. Ez azért van, mert ott valami történt... Ez a 2015. február 4-i keltezésü ONI kiszivárogtató írás kiválóan összefoglalja a történteket, lényegében én is innen fogok meríteni.

 

 

Miután az oroszok számára világosság vált, hogy az olajár 40 dollár alá való zuhanása óriási károkat okozna az orosz gazdaságnak, merész lépésre szánták el magukat. Putyin kiadta a parancsot ballisztikus rakétatámadás elökészítésére a legnagyobb szaúdi olajkikötö, a Ju’Aymahi olajterminál ellen. Mindezzel egyidöben elektromágneses impulzusfegyerrel ellátott ballisztikus rakéták indultak volna Norvégia felé is, megbénítva a norvég hadsereg elektronikus kommunikációs rendszereit, majd pedig orosz elitalakulatok törtek volna be Norvégiába, lehetetlenné téve, hogy a NATO a Norvégiába telepített, nagy számú amerikai páncélos jármü és tank segítségével ellentámadást hajtson végre Oroszország ellen. Mindeközben az orosz ballisztikus rakéta-elhárító rendszerek sakkban tartották volna az amerikai és NATO rakéta-eröket, nehogy azok válaszcsapást mérjenek Oroszországra.

 

Mint ismeretes – és ezt korábban az Orosz hadihajók az ausztrál partoknál c. írásban is kifejtettem - 2013 szeptembere óta bebizonyosodott, hogy az oroszoknak katonai fölényük van a NATO-val szemben. Bármennyire is szeretnék a NATO és az amerikaiak eltitkolni, az igazság az, hogy Szíriában csúfos vereséget szenvedtek az oroszokkal szemben, lévén az összes Szíriára kilött amerikai ballisztikus rakétát az oroszok 2013 szeptember elején lelötték, majd beélesítették az atomrakétáikat a Földközi tengeren állomásozó NATO haderöre, mely ezután a térségböl pánikszerü menekülésre kényszerült.

 

Mivel az amerikaiak most – 2015 januárjában – is tisztában voltak azzal, hogy egy Szaúd-Arábia és Norvégia ellen indított orosz ballisztikus rakétatámadást valószínüleg nem tudtak volna kivédeni, rögvest utasították a szaúdiakat az olajár további lefelé manipulálásának a megszüntetésére. Ez az állapot mindmáig tart, ami jól látható a fenti diagramon is.

 

S azóta nagyon feszült a viszony Norvégia és Oroszország között is:

 

2015. március 9:

5000 norvég katona gyakorlatozott az orosz határ közelében

(5,000 Military Servicemen to Take Part in Norway Drills Near Russian Border) http://sputniknews.com/military/20150309/1019235467.html

 

Az oroszok NATO feletti eröfölénye azt is jelentheti, hogy a kialakulóban levö globális fenevadrendszer nem transzatlanti (amerikai-európai uniós) alapú lesz, hanem BRICS-európai uniós alapú, lévén az Európai unió két vezetö tagállama, Németország és Franciaország egyre közelebb áll Oroszországhoz, ez nemrég jól megmutatkozott a minszki béketárgyalásokon is. Jelen pillanatban két nagy szövetség áll egymással versenyben a globális világhatalomért:

 

1. A BRICS-szövetség és az Eurázsiai unió

2. Az amerikaiak és globális multicégeik, melyek per pillanat mindent megtesznek azért, hogy a világra eröltessék a kizárólag a nyugati globális multinacionális cégek számára elönyös nagy szabadkereskedelmi megállapodásokat: a transz-atlanti szabadkereskedelmi egyezményt és a transz-pacifikus szabadkereskedelmi egyezményt.

 

Az Európai unió per pillanat mintha e két globális hatalmi szövetség, a BRICS és az amerikaiak közt örlödne. A transz-atlanti szabadkereskedelmi egyezménnyel szemben van némi ellenállás az EU-ban is, még Magyarországon is:

 

A szabadkereskedelmi egyezmény által véglegesen összeszerelő országgá válhatunk http://lehetmas.hu/hirek/196934/a-szabadkereskedelmi-egyezmeny

 

Söt nemcsak Európában, de magában az Egyesült Államokban is fellázadtak bizonyos erök ellene, például Harry Reid, az USA Szenátusának demokrata párti elnöke és a körülötte álló képviselöi csoport.

 

Reid szenátor Obama szabadkereskedelmi megállapodásai ellen emelt hangot

(Harry Reid speaks out against Obama’s trade plan)

http://news.yahoo.com/harry-reid-speaks-out-against-obama

 

„Nem támogatom a gyorsított eljárásban való elfogadásukat. Ameddig nem bizonyosodik be, hogy nem sodorják veszélybe az amerikai középosztályt, addig nem szállok fel erre a vonatra“ – mondta Reid szenátor.

 

S hogy ezekkel a nagy globális multinacionális cégekkel esetenként mennyire veszélyes lehet ujjat húzni, azt jól mutatja, hogy Reid szenátort januárban felettébb érdekes, „tornázás közben történt“ baleset érte.

 

Kórházba került Reid szenátor a balesete után

(Harry Reid Is Hospitalized After Exercise Accident)

http://www.nytimes.com/politics/first-draft/2015/01/02/reid-is-hospitalized

 

Az oroszok bár per pillanat katonai fölénnyel rendelkeznek, sajnos nem zárható ki 100 százalékra az sem, hogy „valakik az Egyesült Államokban“ - látván, az USA világhatalmi pozíciója, és tulajdonképpen a puszta léte is megrendülöben van a BRICS szövetségnek és a csödben levö nyugati pénzügyi rendszernek köszönhetöen - elkövethetik azt az ostobaságot, hogy beindítják a ballisztikus atomrakétákat Oroszország ellen , egyfajta „gyözelem vagy halál“ elszántsági alapon. Ezt a veszélyt reflektálandó tette közzé január végén több globális médium is a hírt, hogy per pillanat ismét olyan nagy az atomháború kitörésének a veszélye, mint volt a 20. században is, a hidegháború kritikus pillanataiban.

 

CNN hírtelevízió, 2015. január 23:

A világvége bekövetkeztének valószínüségét mérö óra "mutatója" közelebb került „éjfélhez“

(Doomsday Clock moved closer to midnight)

http://edition.cnn.com/2015/01/23/us/feat-doomsday-clock-three-minutes

 

Nemrég jelent meg:

 

2015. március 7:

Rothschild a veszélyes geopolitikai helyzetre figyelmezteti a befektetőket

http://www.atv.hu/gazdasag/20150307-rotschild-a-veszelyes-geopolitikai-helyzetre

 

„Jacob Rothschild brit befektetési bankár friss jelentésében arra figyelmezteti a befektetőket, hogy a második világháború óta a legveszélyesebb geopolitikai helyzet alakult ki a világban.“

 

A vén krokodil már csak tudja...

 

Személy szerint inkább arra tippelnék, hogy az amerikaiak és a NATO végülis NEM fogják merni elindítani az atomrakétákat.

 

S Izrael se fogja megtámadni Iránt – ameddig Obama az elnök - addig legalábbis biztosan nem. Bármennyire is Mr. Rothschild és a kazár-zsidó lobbi szeretné az ellenkezöjét...

 

Hozzászólások (6)Add Comment
...
Írta: nem_programozhato, március 09, 2015

Az Orosz hadihajók az ausztrál partoknál c. írásból:

S végül hadd térjek vissza még erre a 2013-as, a szíriai konfliktus idején történt "rejtélyes esetre" is:

2013. szeptember 3:
Izrael rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren

http://nol.hu/kulfold/izrael_r...en-1410489

"Izrael kedden az USA-val együttműködve rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren, hogy kipróbáljon egy amerikaiak által finanszírozott rakétavédelmi rendszert - közölte az izraeli védelmi minisztérium.
... Az izraeli bejelentés magyarázatot adhat a RIA orosz hírügynökség két ballisztikus rakéta kilövéséről szóló korábbi jelentésére. Korábban mind a NATO, mind az amerikai, izraeli, német, francia és brit védelmi minisztérium úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása ballisztikus rakéták kilövéséről a Földközi-tenger medencéjében."


A következöket írtam akkor ebbe a hozzászólásba:
===========
Valójában két ballisztikus rakéta lett kilöve teljesen élesben, Szíria irányába, melyek viszont le lettek löve, még mielött célba értek volna. Két verzió létezik afelöl, hogy mi történt:

1. A Navy intel kiszivárogtató-oldal szerint egy izraeli tengeralattjáró lötte ki öket azzal a célzattal, hogy lángra lobbantsa a helyzetet, majd az amerikai haditengerészet lötte le öket, még mielött célba értek volna.
2. Más források viszont arról tudósítanak, hogy az amerikai haditengerészet lötte ki öket, azt tesztelve, mire képesek a Szíriába és annak partvidékének a védelmére telepített S-350E Vityaz orosz légvédelmi rendszerek, majd az orosz légvédelmi rendszer lötte le öket. Amennyiben a lelövés nem sikerült volna az oroszoknak, úgy Obamának nagyon erös nyomásgyakorló eszköz lett volna a kezében a szentpétervári G20-as találkozón az oroszokkal szemben. Ezt a verziót a libanoni Al-Manar napilap szellöztette meg (de amúgy lehet Mosszad dezinfo is):

Truth of US-Russia Confrontation
Aggression was over the Moment those Two Missiles were Fired
http://www.almanar.com.lb/engl...id=71&s1=1
Hogy melyik verzió igaz, fogalmam sincs, ha még kiszivárog valami, még utólag jelezni fogom.
/nem_progr
===========


A 2-es válasz a helyes. Az ONI weboldal bár gyakran igazat ír, ebben az esetben viszont - a megszégyenülést elkerülendö - szándékosan dezinformált, nehogy kiszivárogjon, az "elsö számú katonai nagyhatalom", az USA és a NATO lényegében csúfos vereséget szenvedett Szíriában. A kilött amerikai balisztikus rakétákat a Szíriába telepített orosz légvédelmi rendszerek - az amerikaiakat teljesen sokkolva - minden probléma nélkül megsemmisítették. Az oroszok ezután beélesítették az atomrakétáikat a Földközi tengeren állomásozó NATO haderöre, mely ezután fejvesztve menekülni volt kénytelen a térségböl. Szíria "megdemokratizálása" ezután elmaradt.
...
Írta: nem_programozhato, március 19, 2015
A helyzet ismét forró.

Előkerült Vlagyimir Putyin
http://www.origo.hu/nagyvilag/...utyin.html

Putyin a múlt héten azért tünt el, mert az orosz hadsereg "elbújtatta", angol-amerikai atomcsapástól tartva.

Az orosz hadsereg per pillanat kvázi totális készültségben van, és egyik nagy hadgyakorlatot tartja a másik után.

2015.március 19:
Az oroszok most nehézbombázókkal gyakorlatoznak
http://www.hir24.hu/kulfold/20...rlatoznak/

Oroszország-szerte hadgyakorlatokat tartanak
http://hungarian.cri.cn/1321/2...181567.htm

A szaúdiak péntektöl (március 13) ismét erösen manipulálják lefelé az olajárat, szándékosan provokálják vele az oroszokat.

2015. március 16:
Teljes készültségbe helyezte az északi flottát Putyin
http://mandiner.hu/cikk/201503...tat_putyin
Hatalmas, meglepetésszerü hadgyakorlatot tartott az orosz hadsereg a sarkkörön
(Massive surprise drills launched in Arctic on Putin’s orders)

http://rt.com/news/241021-mili...readiness/
2015. március 17:
NEHÉZBOMBÁZÓKAT KÜLDENEK KALINYINGRÁDBA ÉS KRÍMBE AZ OROSZOK
http://vs.hu/kozelet/osszes/ne...oszok-0317

Az USA politikai irányítását kvázi átvették a keménykalapos republikánusok, lévén az idöközi választások óta a Szenátusban is republikánus többség van.

Hétfön az amerikai védelmi miniszter - miután Putyin elökerült - újabb atomcsapásra adott parancsot, de az amerikai hadsereg vezetése megakadályozta.
http://www.whatdoesitmean.com/index1849.htm

Egy nappal korábban, március 15-én az oroszok azzal a célzattal hozták nyilvánosságra az alábbi információt, hogy az amerikaiakat "megijesszék", de úgy tünik, inkább még jobban kiprovokálták öket.

Putyin: az atomfegyvereket is készek voltunk riadóztatni
http://hvg.hu/vilag/20150315_P...szek_voltu

Imádkozz. Mást nem tudok mondani.
...
Írta: nem_programozhato, március 20, 2015
Ez a nö akadályozta meg az atomtámadást az oroszok ellen.
2015. március 17:
Navy Strategic Air Wing Commander Fired
http://abcnews.go.com/Politics...d-29708006

"Azonnali hatállyal kirúgták annak a speciális egységnek a parancsnokát, mely repülögépeinek feladata közvetlen kommunikációs kapcsolatot létesíteni az USA elnöke/védelmi minisztere és bármely stratégiai nehézbombázó/tengeralattjáró legénysége ill. szárazföldi ballisztikus rakétaállás személyzete közt.
Heather E. Cole századost, az egyes számú Stratégiai Kommunikációs Szárny parancsnokát azonnali hatállyal felfüggesztették mindennemü kötelezettsége alól."

...
Írta: egy vendég, március 23, 2015
Domján Tibor: Ha tudnátok, mi vár a világra!

Ha tudnátok, mi vár a világra,
Mások volnátok…
Illúzió helyett talán a valóságot
Látnátok…
Az igaz helyett talán a bűnt
Kárhoztatnátok…
Nem magasztalnátok egekbe
Fajtátok!

Ha tudnátok, mi vár a világra,
Imádkoznátok…
Tiszta szívvel vagy félelemből, de
Megalázkodnátok…
Gőgös tudálékosságtok
Elnémítanátok…
Bálványok helye

Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

busy