Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó: Emlékezz rám

Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég!
(1 olvasó:) (1) Vendég
  • Oldal:
  • 1

TÉMA: Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég!

Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég! 9 éve, 9 hónapja #4

  • admin
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Hozzászólások: 44
A téma folytatása a kukac.sk-ról:

www.kukac.sk/portal/modules.php?name=For...;t=615&start=690

Akit érdekelnek a nézeteim, az itt mindent megtalál. A hasonló nevü téma a kukac.sk-n (a részemröl) nem lesz folytatva.

/nem_programozhato alias admin

Válasz: Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég! 9 éve, 9 hónapja #8

És akkor kezdjünk is bele.

Nagy felzúdulást okozott a világ pénzpiacain az amerikai FED szerdai, további 600 milliárdos pénznyomtatásos bejelentése. Tudni kell viszont, hogy valójában nem 600 hanem 900 milliárd dollár semmiböl kinyomtatott dollár kerül majd be a világ pénzügyi rendszerébe.

www.telegraph.co.uk/finance/economics/81...nanke-super-put.html

"The Fed is gambling that the so-called 'portfolio balance channel effect' – pushing money out of government bonds and into other assets – will lift risk asset prices. The gamble is that this boosts profits and wages, rather than simply prices. We remain unconvinced. How will a liquidity solution correct a solvency problem?" he said.


A legtöbb elemzö, mint a Daily Telegraph és a Financial Times kommentátorai is, kétkedéssel fogadták a lépés helyességét, és arra figyelmeztettek, ez a pénz már inflációt fog okozni.

A nyersanyagok piacán valóban folyamatosan nönek az árak: gabona, kávé, réz, alumínium, stb ára egyaránt meredeken nött, pláne ezen a héten. Ez aggasztó, az elmúlt két év alatt kinyomtatott nyomtatott pénzek mintha kezdenének körforgalomba kerölni, pláne a nyersanyagok piacán.

Mivel az irányadó kamat lent van de facto 0 százalékon, a FED így már nem tehet mást mint pénzt nyomtat további "gazdaságélénkítés" gyanánt, s ami még rosszabb, az amerikai szövetségi államok költségvetései is ebböl a nyomtatott pénzböl lesznek finanszírorva a kötvénypiacok akadozása miatt (Kína már nem veszi az USA állampapírokat).

Ezt ma írtam ezekröl a blogomba:

www.pokolraveluk.com/content/index.php?o...alanos&Itemid=38

Ja, és az arany ára is még újabb maximumot döntött.

De még mindig nem késö aranyat venni.

A helyzet 2011 folyamán tovább fog romlani.
Utolsó Szerkesztés: 9 éve, 9 hónapja Beküldte nem_programozhato.

Válasz: Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég! 9 éve, 9 hónapja #10

Az arany már 1400 dollár felett - ezúttal a halmozódó európai adósságproblémák miatt nött új történelmi csúcsra.

www.ft.com/cms/s/0/238f066e-eadf-11df-b2...a.html#axzz14oHbdSaY

Worries about eurozone fiscal woes; fears of burgeoning inflationary pressures as raw materials from rubber to coffee hit multi-year highs; rumbling currency wars; and even, perhaps, talk of a new gold standard, are pushing traders into the yellow metal
.

A nyersanyagok is folytatják a növekedést, továbbá az is erösiti az aranyat, hogy már a föáramlatú médiákban is egyre több a beszéd az aranystandardról.

Válasz: Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég! 9 éve, 8 hónapja #14

Ben Bernanke bejelentette, hogy a pár hete beharangozott 600 milliárdos "mentöcsomag" (pénznyomtatás) valójában nagyobb lesz 600 milliárdtól.


www.ft.com/cms/s/0/05e175b0-00d4-11e0-aa...a.html#axzz17K6QUBuM


Bernanke says QE2 could exceed $600bn

Ben Bernanke, chairman of the US Federal Reserve, said that “it’s certainly possible” that the Fed will increase its new round of asset purchases beyond an initial $600bn.


Hogy ez engem mennyire "váratlanul" ért........
Utolsó Szerkesztés: 9 éve, 8 hónapja Beküldte nem_programozhato.

Válasz: Újabb világgazdasági válság a nyakunkon? Te jó ég! 9 éve, 8 hónapja #15

www.egovmonitor.com/node/39810

Paris has backed Berlin in opposing introduction of Euro bonds as well as proposals to increase funding for the EU financial bailout pot.


Németország és Franciaország elutasította, hogy növeljék az Unió 750 milliárdos pénzügyi segélyalapját, továbbá azt is, hogy közös EUs államkötvényeket bocsássanak ki az eurozóna tagállamai.

Alig pár hónapja még azt ragozták, hogy a 750 milliárd eurós segélyalap biztosan elég lesz, és elhárította a problémákat hosszú idöre. Most meg már nem?

Már nemcsak Görögország, Írország, Spanyolország és Portugália államkötvényeivel van baj, hanem az olasz, a francia, a belga, stb. kötvényekkel is.

Az Eurozónának és a Rothschild család által irányított és tulajdonolt európai bank- és pénzügyi rendszernek nemsokára kampec, a jelenlegi formájában. Hogy mi fog jönni utána, azt inkább nem szeretném tudni, mert egészen biztosan nem lesz kellemes.

Valószínüleg elö fognak rukkolni a globális pénznemmel is, miután valamikor 2011-ben befuccsol a dollár az euróval együtt az országok államcsödjeinek lavinái miatt.
Utolsó Szerkesztés: 9 éve, 8 hónapja Beküldte nem_programozhato.
  • Oldal:
  • 1
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.13 másodperc